dijous, 1 de desembre del 2011

web 2.0; eduCAT 2.0



Què és WEB 2.0?


En primer lloc, cal dir que la paraula WEB es equivalent a internet.
La WEB2.0 té la capacitat de que hi hagi una comunicació en doble sentit. Nosaltres podem llegir com a una flexa cap avall que hi ha a la xarxa i també podem escriure aquesta mateixa xarxa.
Per tant, si hi ha una doble flexta vol dir que podem llegir i escriure.

Exemples

En categories, primer aniria la WEB 2.0, les xarxes socials seria un exemple de WEB 2.0. 
El Ms Wong també seria un exemple de WEB 2.0 perquè puc veure els marcadors de tots i jo mateixa també tenir aquests mateixos marcadors, aquçi veuríem aquesta doble fletxa.
Un programa important que fa referencia aquesta WEB 2.0 és eduCAT 2.0:


-  El Programa eduCAT 2.0 fa l'ús de les Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC) a la totalitat dels centres del Servei d'Educació de Catalunya. Així, doncs, eduCAT 2.0 agrupa totes les actuacions del Departament d'Ensenyament per promoure l'ús dels instruments digitals en els processos d'ensenyament i aprenentatge.


-  L' eduCAT 2.0 té com a focus principal que els alumnes adquireixin la competència digital i contribueixin al desenvolupament de competències com és ara la competència d'aprendre a aprendre, per facilitar-los un aprenentatge més autònom i personalitzat. Aquest plantejament requereix també un canvi del professorat. Això comporta, en molts casos, canvis significatius en l'organització i la metodologia docents. Aquest procés d'extensió dels usos de les tecnologies digitals ha de propiciar la reflexió col·lectiva sobre les estratègies que cal adoptar per millorar l'aprenentatge dels alumnes.



Per construir un mapa d' eduCAT 2.0 he utilitzat un pealtrees que és on es poden veure reflexades totes les pàgines webs més interessants enllaçades.


PEARLTREES eduCAT 2.0:







Penso que totes les eines que la WEB 2.0 utilitza són necessàries per una educació més eficaç, per a una autonomia i a l'hora connexió entre moltes persones.
L'ús del misterwong, del twitter, del google reader, tot això facilita un conjunt de marcadors socials, pàgines webs necessàries i en el cas del twitter compartir tot allò que sigui necessari (no només de l'educació).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada