divendres, 30 de desembre del 2011

Scratch

Què és?
Scratch és una aplicació informàtica principalment pels nens, encara que la pot utilitzar qualsevol persona. És com una iniciació a la programació a on poden experimentar amb diverses funcions, creant contes, jocs, etc.
El protagonista d'aquest programa és un gat anomenat, lògicament, Scratch:

A més d'utlitzat aquesta animació per fer qualsevol joc, història, etc., també es poden utilitzar moltes altres o bé crear-ne noves!


Característiques
El Scratch té les eines necessaries per fer els projectes que volguem. Disposa de moviment, control, sensors, sons, etc. Unint aquest blocs construim el moviement que nosaltres dessitjem i a partir d'aquí la història, el joc...
Ex:


A continuació posaré un tutorial per a que es vegi més detalladament aquest programa:




A la classe de gitic vam començar a fer un scracth, al principi semblava una mica liós perquè mai havíem utilitzat aquest programa llavors tot eren botons nous que havíem d'aprendre a prémer. A mesura que anàvem investigant semblava més fàcil, però encara una mica complicat ja que es tracta d'agafar-hi la pràctica.
Penso que és molt bo que els nens comencin a utilitzar aquest tipus de programes ja que tota la tecnologia serà molt important per al futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada