dimecres, 19 d’octubre del 2011

Cap paraula té un valor definit.

A la primera classe de COED (Comunicació oral, escrita i digital) hem realitzat una activitat relacionada amb el sentit que cada persona li dona a les paraules.
La nostra mestra Inma ens va dictar 7 paraules d'un mateix camp semàntic, i les vam haver d'ordenar de menys a més segons el significat que nosaltres li donem. Jo les vaig ordenar d'aquesta manera: impur, brut, infecte, ronyós, llardós, porc i merdós.
Una vegada tothom teniem ordenades les paraules vam posar la nostra resposta en comú. 
Moltes paraules oscil·laven entre el 4-8, altres com "impur" va sortir molt baixa, entre el 0-5 en canvi si això ho haguem fet fa 60 anys aproximadament hagués sortit entre 9-10, per tant aquesta connotació ha canviat amb el pas del temps. Altres paraules com infecte ha estat molt repartir en l'escala, això és degut a que no la utilitzem gaire.

Amb aquest exercici ens adonem que cadascú li dona una connotació diferent, no li donem el mateix valor semàntic. Cap paraula té un valor definit.


http://blocs.xtec.cat/iesdiari/files/2008/10/pluma1.jpg



A continuació d'aquesta activitat vam parlar sobre el model de comunicació, per poder fer això vam començar a dir els millors comunicadors, van sortir els següents:







Una vegada vam dir els comunicadors doncs deiem per què eren bons, per tant van començar a fer una breu descripció en comú de cadascú dels comunicadors mitjançants dos o tres adjectius amb dos o tres adjectius

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada